Haber

Meclis’te CHP-Hüda Par gerilimi: Bu mecliste ne işiniz var, rahatsızım

CHP’nin faili meçhul cinayetlerin incelenmesi ve sorumlularının bulunması amacıyla sunduğu Meclis soruşturması teklifine ilişkin CHP’nin getirdiği küme önerisinin bugün TBMM Genel Kurulu’nda tartışılması gündeme geldi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ve arkadaşlarının faili meçhul cinayetlerin incelenerek faili meçhullerin bulunması amacıyla TBMM’ye sunduğu Meclis soruşturması teklifine ilişkin grup teklifi bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. faili meçhul cinayetlerin mağdurlarının ailelerinin adalet ihtiyacını karşılamak ve vatandaşların güvenliğini sağlamakla sorumludur. getirilmiş.

CHP’Lİ AKDOĞAN: DOMUZLARIN ŞEYLERİNİ UTANMAZCA ORAYA KOYUYORSUNUZ

ANKA’nın haberine göre küme önerisine ilişkin konuşan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan şunları söyledi:

“Uğur Mumcu cinayetinin 31. yıl dönümünde faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak bir kez daha tarihe not düşmek istiyoruz. Ne yapacağınızı tahmin edebiliyoruz. Ama bu notu yazmayı da bir görev sayıyoruz… Koca bir toplumun birbiriyle bağlarını koparttınız. Ölümü o kadar sıradanlaştırdınız ki, bu sıradanlık artık hayatımızın bir şekli haline geldi… 31 yıldır Uğur Mumcu’nun evine bir kez bile gelmeyen sizlersiniz. 21 Ekim’de Ahmet Taner Kışlalı’yı bir kez bile anmayan sizlersiniz. Güvercin kaygısıyla yaşarken ayağında yırtık ayakkabıyla öldürülen Hrant Dink’i anlayamayan sizlersiniz. Tahir Elçi için yanmayan Diyarbakir türküsünü söylemeyen sizlersiniz… Diyarbakır’da acılarıyla Galatasaray Meydanı’nda annelerle yarışacak kadar yürekleri katılaşan sizlersiniz. Suruç’taki çocukların gözlerindeki ışıltıyı göremeyenlerdensiniz. “Gaffar Okan’ın katillerini, serserilerini utanmadan, utanmadan bu kutsal çatı altına getiren sizlersiniz.”

İYİ PARTİ POYRAZ: BİRİ ERMENİ, DİĞERİ TÜRK… İKİSİ DE ÇOCUK, İKİSİ DE BABA

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz şunları söyledi:

“Her cinayetin faili bilinmiyor. Devlet, failleri bilinmeyenden bilinene dönüştürüyor. Yargılıyor ve cezalandırıyor. Suçu kimin, ne amaçla işlediğine bakmaksızın siyaset sizin aleyhinizedir. Hata kutsanamaz, hata korunamaz. Bunlar olmazsa olmazlar. Ne olduğuna gelince; Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okan ve sayamadığımız diğerleri. Ayakkabısında delik bulunan Hrant Dink’in henüz tamamlanmamış kamu davası. Sinan Ateş cinayeti başkentin ortasında, iktidara 900 metre, iktidara ise 500 metre uzaklıkta işlendi. Biri Ermeni, diğeri Türk. Biri gazeteci, diğeri akademisyen. İkisi de oğul, ikisi de baba, ikisi de koca. İkisi de bu toprakların çocukları. Tetiği çeken emniyet bıçaklarından bahsetmiyorum. “Vasiyetleri yardım amacıyla ipotek altına alınan kuklalardan bahsetmiyorum… Ben meçhul failden bahsediyorum…”

DEM PARTİ’Lİ ÖCALAN: İKİ POLİS ÖLDÜRÜLÜYOR… KİŞİLERİN TANIMI BİLİNMİYOR

DEM Partisi Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Bu Meclise soruyorum, devlet adına bir cinayet işlenirse failini kim bulacak… Bu 2015 analiz sürecinin ortadan kaldırılmasıyla bağlantılı bir olaydır. Feyyaz Yumuşak, Okan Acar… Analiz süreci ortadan kalkacak, alan yaratılacak. İki polis öldürüldü, faili bilinmiyor. “Devletin isteseydi bunu açıklayabileceğine inanmıyorum” dedi.

HÜDA PAR İLE DEMİR: BASİT ŞEYLERE ZAMAN AYIRIYORSUNUZ

Hüda Par Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir de oturduğu yerden konuşarak, partilerine yönelik suçlamalarda bulunulduğunu belirterek, şunları söyledi: “Dün de aynısı oldu. Bugün de aynı şey oldu. CHP, Türkiye’nin tüm sorunlarını bir kenara bırakıp, Hüda Par’ı doğrudan hedef olarak alıyor ve siyasetini onun üzerinden geliştirmeye çalışıyor. Hüda Par 2012 yılında kurulmuş bir parti. Çok eski olayları getirip suçu Hüda Par’a yüklemeye çalışıyor. O zaman tek partinizin işlediği tüm cinayet ve katliamlardan sizi sorumlu tutacağız. Sen bir katilsin, o halde sen bir katilsin. Türkiye’nin de dünya kadar sorunu var. Bunları gündeme getirip asıl soruna odaklanmak varken, bu kadar kolay işlere vakit harcamanın, Türkiye’yi oyalamanın hiçbir anlamı yok” dedi.

BAŞARIR: MECLİS’TE NE İŞ YAPIYORSUNUZ?

Hüda Par’lı Demir’in sözleri üzerine konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başkar, şunları söyledi:

“Aynı şeyi seçim meydanlarında da söyledik. Daha dün Ali Gaffar Okan’ın ölüm yıldönümüydü, öldürüldü. Hizbullah adlı terör örgütünün bu cinayeti ne zaman işlediği konusunda hiçbir tartışma yaşanmadı. Partinizin Genel Başkanının ‘Hizbullah terör örgütü değildir’ dediği ortaya çıktı. Ancak Hizbullah’ın cani bir terör örgütü olduğunu herkes biliyor. Genel Lideriniz ‘Türkiye’de özerkliği tartışabiliriz’ dedi. Öfkem Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sizi meclise getirmesidir. Senin bu parlamentoda ne işin var? Rahatsızım… Hizbullah’ı savunamıyor musunuz? Bu ülkede özerklik tartışılamaz. Cumhuriyetten bu güne kadar partimizi tartışabilen son parti ve milletvekilisiniz. Onun için CHP konuşurken liderinizin Hizbullah ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğü ile ilgili sözlerine dikkat edeceksiniz.”

AK PARTİ’Lİ KAYA: KENDİ PARTİNİZİN GEÇMİŞİNİ BİLE BİLMİYORSUNUZ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’yi eleştirerek, “Fail cinayetlerinin 1993’ten sonra yoğunlaştığı bir dönemden bahsediyoruz. Bunu alıp bundan sonra iktidara gelen ve kararlılıkla bunun takipçisi olan AK Parti’yi kınıyoruz. faili meçhul cinayetler adına Türkiye’nin geleceğini aydınlatmanın adı. Bunları coşkuyla ifade edebilirsiniz. 1993 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti iktidardaydı. Kendi partinizin geçmişini bile bilmiyorsunuz. “Özellikle bu noktadaki gelişmeler karşısında o dönemde ne yaptınız?” dedi.

BAŞARIR: SİNAN ATEŞ’İN KATİLİNİ NEDEN GİZLİYORSUNUZ?

AK Partili Kaya’nın sözleri üzerine yeniden söz alan Başarır, şunları söyledi:
“Grubumuzun sunduğu önergede hiçbir tarafı suçlamadık. Faili meçhul cinayetlerin araştırılması için öneride bulunduk. Neden ele geçirildiğini bilmiyorum? 1990’lı yıllardan bu yana özellikle Susurluk’ta yaşanan rezaletin bu ülkede gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. 90’lı, 2000’li yıllarda faili meçhul cinayetlerle boğuşuyorduk… Ama bugün faili bilinen cinayetlerin sorumlularını yargılayamıyoruz. İşte Sinan Ateş… Bilgi verdik, belge verdik, polis konuştu. Savcı üç kez değişti. Failleri meçhul diyorsunuz, Sinan Ateş’in failleri belli. Tahir Elçi yakın zamanda kamera karşısına geçti, nereye geldik? Bilinen katillerin bu ülkede serbestçe dolaşması bizi üzüyor. “Sinan Ateş’in katilini neden saklıyorsunuz, savcısını neden izne gönderdiniz?” (HABER MERKEZİ)

haber-beydag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu