Sağlık

Türk Oftalmoloji Derneği’nden Prematüre Retinopatisi eğitimi Ankara’da

Türk Oftalmoloji Derneği tarafından ve Türk Neonatoloji Derneği temel alınarak düzenlenen, erken doğmuş bebeklerde görülen ve tedavi edilmediği takdirde görme kaybına yol açabilen Prematüre Retinopatisi (ROP) Kursu Türk Oftalmoloji Derneği Eğitimi’nde gerçekleştirilecek. Center (TODEM) Ankara 28-30 Eylül 2023 ortalarında.

Türk Oftalmoloji Derneği Prematüre Retinopatisi Kurul Başkanı Prof. ve Japonya ile tedavi yöntemleri konusundaki deneyimlerini paylaşacaklar.” söz konusu.

Türkiye’de göz hekimlerini temsil eden tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği, Prematüre Retinopatisi (ROP) hastalıkla ilgili uluslararası bir eğitim düzenleyecek. Derneğin eğitim birimi Ankara TODEM tarafından Türk Neonatoloji Derneği işbirliği ile düzenlendi.  28-30 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında yapılacaktır. Prematüre Retinopatisi (ROP) KursuHastalığın tanı ve tedavisi ile ilgili ulusal ve uluslararası gelişmeler ve hastalık olayları kursa katılan göz hekimleri ile paylaşılacaktır.

Prematüre bebeklerde erken tanı için mutlaka ROP taraması yapılmalıdır.

Türk Oftalmoloji Derneği Prematüre Retinopatisi Kurul Başkanı Prof. risk altında, ROP için rutin tarama yapılıyor ve bu bebeklerin yüzde 30’u risk altında. 2018 yılında yapılan ve hafif ya da belirgin ROP hastalığının saptandığı bir çalışma ile ortaya çıktı. Bunların çoğu resen gerilerken, yüzde 5’inde tedavi gerektiren önemli ROP gelişir (Bas AY, ve ark. TR-ROP Çalışma Grubu. Br J Ophthalmol. 2018). Tedavi edilmediği takdirde başta görme kaybı olmak üzere birçok göz hastalığına neden olabilir. Bu nedenle ülkemizde göz hekimleri tarafından oldukça değer verilen bir hastalıktır. Türkiye’deki göz doktorları dünyada ROP hastalığının tedavisinde büyük başarı ve deneyime sahip” dedi. söz konusu.

Uluslararası doktorlar katılıyor

prof. Şengül Özdek, farklı ülkelerden ROP alanında değerli çalışmalar yapmış doktorların da eğitime katılarak bilgi ve birikimlerini paylaşacağını sözlerine ekledi: “Bu eğitim etkinliğinde uluslararası çok değerli doktorlar yer alacak. Birleşik devletlerden Clio Armitage Harper Jr.III, Hindistan’dan Subhadra Jalali ve Abhijit Chattopadhyay, portekizden Susanna Teixeriave Japonya’dan Shunji KusakaHem teorik hem de uygulamalı eğitimlerde deneyimlerini paylaşacak.”

Eğitim 3 gün sürecek

prof. Dr. Şengül Özdek, kursun simülasyon araçlarıyla hem teorik hem de pratik eğitim vereceğini, 3 gün boyunca ROP’a dair tüm değerli bahislerin kapsamlı bir şekilde ele alınacağını belirtti. Uluslararası ROP Sınıflandırması (ICROP) ve sınıflandırmadaki yenilikler, ROP inceleme teknikleri, tarama, tedavi ve izlem, anjiyografi ve optik koherens tomografinin ROP’daki rolü, mikro, nano ve daha büyük bebeklerde ROP’un özellikleri, lazer tedavisi için ipuçları, agresif ROP Olayların yönetimi, Anti-VEGF uygulamasının püf noktaları, ROP olaylarında cerrahi tedavi, uzun dönem takip, sekel ve komplikasyonların yönetimi, tıbbi sorunlar gibi konular işlenecektir. Marifet Transfer Kursları adı verilen uygulamalı eğitim kapsamında yenidoğan canlandırma, Eyesi İndirekt Oftalmoskopi Simülatörü ile indirekt oftalmoskopik muayene, retinoskopi ve vaka örnekleri üzerinden küçük kümeler halinde uzmanlarla klinik vaka tartışmaları yapılacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-umraniye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu